Heel vaak word er gezegd dat het schoonmaken van een sapcentrifuge een heel karwei is wat echt heel erg meevalt. Hoe kun je nu het beste een sapcentrifuge schoonmaken?

Ikzelf heb de Philips HR 1861/20 en ik heb de tijd opgenomen en het gaat echt binnen de 4 minuten. Na het gebruik van de sapcentrifuge neem ik een bak of krant en hier doe ik na het maken van het sap de overgebleven pulp in.

Vervolgens spoel ik alles direct met lauwwarm water af en daarna droog ik de onderdelen af en zet ik de sapcentrifuge direct weer in elkaar, zo is de sapcentrifuge gelijk weer klaar voor gebruik. Bij de Philips sapcentrifuge zit er een heel handig borsteltje bij om het mes goed mee schoon te borstelen en met lauwwarm water gaat dit echt prima.

Al met al nog geen 4 minuten werk dus ook het schoonmaken van een sapcentrifuge is geen reden om niet aan de supergezonde sapjes te gaan beginnen. Laat je er zeker niet van weerhouden omdat je er tegenop ziet om het apparaat schoon te maken want dat stelt dus weinig voor.

Hou onderstaande punten in de gaten en ook jij maakt de sapcentrifuge binnen 4 minuten schoon

  • Zet een bak klaar voor het pulp (of een krant waar je de pulp in weg kan gooien)
  • Haal het apparaat uit elkaar en gooi direct het pulp in de bak/krant
  • Spoel alle onderdelen gelijk onder lauwwarm water goed af
  • Maak het mes met behulp van een borsteltje goed schoon onder lauwwarm stromend water
  • Droog direct alles af en zet het apparaat in elkaar

 

 

 

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment